Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Alvesta Blir Centrum Foer Viktiga Samtal Om Film

Alvesta blir centrum för viktiga samtal om film

Film och samhälle i fokus när Alvesta Filmfestival arrangeras för sjätte gången

Alvesta Filmfestival är en årlig filmfestival som arrangeras i Alvesta, Sverige. Festivalen grundades 2017 och har sedan dess vuxit till att bli en av de ledande filmfestivalerna i Sverige. Festivalen fokuserar på film och samhälle och visar filmer som tar upp viktiga frågor som rör vårt samhälle.

Alvesta Filmfestival 2023 kommer att äga rum den 27-29 oktober. Festivalen kommer att visa ett brett utbud av filmer, inklusive långfilmer, kortfilmer och dokumentärer. I programmet finns också ett antal seminarier och workshops om film och samhälle.

Årets festivaltema är "Det globala syd". Festivalen kommer att visa ett antal filmer från länder i det globala syd och kommer att anordna seminarier om de utmaningar och möjligheter som filmskapare i dessa länder står inför.

Alvesta Filmfestival är en viktig plattform för filmskapare och publik att mötas och diskutera film och samhälle. Festivalen ger också en unik möjlighet att se filmer som inte visas på andra festivaler.

Viktiga teman på årets festival

Årets festival fokuserar på ett antal viktiga teman, däribland:

  • Det globala syd
  • Klimatkrisen
  • Demokratins utmaningar
  • Mångfald och inkludering

Festivalen kommer att visa ett antal filmer som tar upp dessa teman och kommer att anordna seminarier och workshops om dessa frågor.

Seminarier och workshops

Förutom filmvisningar kommer Alvesta Filmfestival 2023 att erbjuda ett antal seminarier och workshops om film och samhälle. Seminarierna och workshopparna kommer att ledas av experter inom filmområdet och kommer att ge deltagarna möjlighet att lära sig mer om de viktigaste frågorna inom film och samhälle.

Alvesta Filmfestival är ett viktigt evenemang för filmälskare och alla som är intresserade av film och samhälle.


Comments